fredag 12 augusti 2011

SVENSK CAESARSALLAD



Den här goda salladen fick jag första gången hos fina Mimmi. Det är en svensk caesarsallad utan kyckling och med svenska smaker, såsom dill och lagrad ost. Ett perfekt tillbehör till grillning, men även som en bufférätt. Strimlad kycklingfilé på toppen av salladen hade också varit smaskens, eller kanske lilla laxen.



Ingredienser
3 st huvuden romansallad
1 knippe dill
3 st äggulor
1 dl rapsolja med dillsmak från Gunnarshög på Österlen 
1 dl matolja
1 tsk senap
5 st anjovisfiléer + lite spad
200 g smakrik vällagrad ost
1 st rödlök
Krutonger

Gör så här
1. Mixa äggulor, anjovis, dill, senap i matberedare.
2. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget.
3. Avsluta med lite riven ost och smaka av med salt och svartpeppar.
4. Riv romansalladen i bitar och pensla med dressingen.
5. Toppa med riven ost, finhackad rödlök, dill och krutonger.


Det här blir ganska mycket sallad och dressing och räcker till säkert 6 personer.


Även om man inte gillar ansjovis så tror jag nog att man älskar den här salladen!





//Malin


1 kommentar:

  1. Jo, du det där lät inte dumt!!!

    Och jättefin bild förresten!!!

    Pöss!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.