I dag är jag hemma med en krasslig son, förkylning och lite feber. Men inget ont som inte för något gott med sig. Jag kan ju baka! Och då får det ju bli med rabarber så klart, rabarber äger! Har också lovat Ludvig att han ska få baka en kladdkaka, funkar i alla lägen.
Har även planer på en kaka med rabarber att bjuda på i butiken i morgon. Det blir bra det!
Rabarberpaj
4 rabarberstänger
100 g smör
2 tsk vaniljpulver (4 tsk vaniljsocker)
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 ägg
Smält smör tillsammans med vaniljpulver, låt svalna. Blanda de torra ingredienserna och rör samman med det avsvalnade smöret. Tillsätt ägget och rör tills allt blandats. Tryck ut smeten i en pajform och tryck ner den skivade rabarbern i smeten. Man kan även använda jordgubbar. Sista jag bakade den här hade jag frusna jordgubbar som jag tinade upp och skivade ovanpå rabarbern.
Grädda i 175 grader i ca. 30-40 minuter.
Pajen bli lite knäckig och otroligt god! Lätt att baka dessutom, bara fördelar alltså. Så börja baka!
Ha en underbar fredag och glöm inte att fira Norge i dag!
//Malin
krya på sig sonen. mums med rabarberpaj kram Sofia
SvaraRaderaDen ser helt underbart god ut. Inget ont som inte för något gott med sig :-)
SvaraRaderaHa en trevlig helg!
Kram Lotta
Ljuvliga rabarber, så gott! Kram
SvaraRaderaMmmmm vad gott och en drös vaniljsås till det.
SvaraRaderaKram
Mmm...smaskigt med rabarber! Måste också baka något med rabarber! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Hoppas den lille kryar på sig fort! Förhoppningsvis gjorde rabarberpajen susen:-)
SvaraRaderaHa en fin helg! Kram
Rabarberpaj är ju aldrig fel mums:)
SvaraRaderaNu har jag gjort denna paj/kaka 3 gånger! Jättebra recept,tack!
SvaraRadera