onsdag 17 augusti 2016

KYCKLINGGRYTA MED RÖD CURRY


Oj oj, vad jag varit dålig med att skriva här på bloggen. Jag hoppas att det ska bli bättring på det nu när vardagen har återkommit till familjen Kårdahl/Andersson. 

Jag och Lars har "typ" bestämt att vi ska börja med veckomatsedel. Ja, "typ" för att jag tror det när jag ser det. Innan det verkställs kommer maten bestå av kylskåps- & frysrens. Jag har nämligen många öppnade burkar och flaskor i kylen, några av dessa är rödcurrypasta, sambal oelek och fisksås. Perfekt för en röd currygryta med kyckling. 

Frysrensen kommer bland annat att bestå av att jag tar med kakor till jobbet. Har redan börjat och bjudit kollegorna på Kärleksmums i två dagar...

Kycklinggryta med röd curry
1kg kycklingfilé
1 msk finhackad ingefära
2 vitlöksklyftor
2 tsk ljus soja
3-4 tsk röd currypasta
2 tsk fisksås
1 lime, saft och finrivet skal
1-2 tsk sambal oelek
600 ml krämig kokosmjölk 
2 kaffirlimeblad (kan uteslutas)
1 rödlök
1 röd spetspaprika
1/2 squash

Skär kycklingen i strimlor. Finhacka ingefäran och vitlöken. Bryn kyckling i olja, salta & peppra och tillsätt vitlök, ingefära, sambal oelek och currypasta. Vänd runt så allt får fräsa till lite, men var försiktigt så det inte brännas. 

Häll på kokosmjölk, soja, fisksås, limeskal och pressa i limesaft. Lägg även i de två kaffirlimebladen. 

Strimla löken och skär squash och paprika i bitar. Tillsätt grönsakerna de absolut sista minuterna. Inte för tidigt då squashen kan bli lite för mosig då. 

Smaka av med soja, fisksås, sambal oelek och kanske lite limesaft.

Servera med antingen jasminris eller lite äggnudlar. Mums!





//Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.