fredag 30 september 2016

SPAGHETTI POMODORO


Tjat tjat, men här ännu ett recept på en maträtt gjord på våra tomater. Mina fina fina tomater! Men kan nu vara det sista som det blir något större och planerat utav. Inte jättemånga kvar och de få som är kvar blir nog till sallad och kanske caprese. Kanske till och med bruschetta, vem vet. Inte illa det heller inte.

Tomatsås är dotterns favorit i pastasåsväg. Blev några portioner av det under senaste semesterresan. En relativt säkert kort ändå. Man skulle också kunna tro att pommes är ett säkert kort, men sonen var djupt besviken på pommesen på flera ställen. Man skulle kunna säga att han är något av en expert med lång erfarenhet i ämnet, eller kanske inte så lång förresten, men stor. 


Spaghetti Pomodoro
650 g färska körsbärstomater
400 g finkrossade tomater på burk (Mutti)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tsk balsamvinäger
1 tsk råsocker
1/2 grönsaksbuljongtärning (eko)
1 kruka basilika
flingsalt & svartpeppar
olivolja
parmesanost 

Lägg tomaterna i vatten och låt koka upp. Dra av från plattan och skölj försiktigt i kallt vatten. Låt svalna och dra sedan av skinnet.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja och tillsätt tomater och burktomater. Blanda samman allt och låt småputtra i några minuter. Tillsätt därefter balsamvinäger, buljong, råsocker och basilika. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar och låt såsen puttra vidare tills dess att spaghettin är färdig.





Koka alltså spaghettin under tiden såsen bubblar på. Häll den färdiga såsen över spagettin som är al dente. Vänd runt och tillsätt grovt hackad basilika och dra några varv med pepparkvarnen. 

Häll upp i fin skål och toppa med mer basilika och makalösa mängder med färskriven parmesanost och mozzarella om ni vill lyxa till det extra.









Trevlig helg!

//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.