måndag 30 januari 2017

STEKT SPÄTTAFILÉ OCH EN KALL SÅS MED PEPPARROT, ÄPPLE OCH DILL



Hav52 lockar med billig färsk spätta och jag faller dit. Kunde varit värre lockelser. Kunde t.ex. varit billig choklad eller Nutella på Willys, vilket varit värre, mycket värre. 

Spättan vändes i mjöl och stektes i rikligt med smör, äkta svenskt smör. Ja, så lite salt förstås. Egentligen skulle jag kunna äta bara fisken, men en god sås är inte fel till det heller. Och har man en god sås, så är det gott med lite kokt potatis också. För att sedan vara lite nyttig, så fick det även bli lite grönsallad med pressad citron och en god olivolja. Så, det var alltså vad vi åt till middag i kväll. Vi, som i jag och Lars då...


Kall sås med pepparrot, äpple och dill
1 dl majonnäs (Hellmanns)
1 dl créme fraiche
1/2 grönt äpple
1 liten schalottenlök
1 dl finriven pepparrot
1 dl hackad dill
flingsalt & svartpeppar

Finhacka äpple och lök och fräs i smör. Ska inte ta färg bara bli mjukt. Låt kallna. Vispa samman majonnäs och créme fraiche. Blanda ner riven pepparrot, finhackad dill och äppelblandningen. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.






//Malin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.