tisdag 25 april 2017

TORSKRYGG I RÖDVINSSÅS MED OLIVER OCH FÄRSK ROSMARIN

Hos frisören plöjer jag igenom tidning efter tidning. Allt från resetidningar till skvallertidningar. Blir även några mattidningar och modetidningar och jag tror att det var i en modetidning som jag hittade det här receptet. Kommer tyvärr inte ihåg i vilket, men det var en sån där tjock, fin och flådig tidning innehållande kläder jag aldrig kommer att ha råd att köpa, ni känner nog igen stilen.

I receptet i tidningen stod det dock fiskblock och det köps inte in här, så torsk fick det bli. Torskrygg till på köpet. Torskrygg inköpt när Hav52 haft hyvens priser, som nu faktiskt. Så vill ni ha torskrygg till bra pris kan ni drar er mot Falkenberg. Nu i veckan kostar den nämligen bara 199kr/kg.  

En annorlunda maträtt med goda smaker. Kändes precis rätt en gråmulen tisdag i april. Because I´m worth it! 




Torskrygg i rödvinssås med oliver och färsk rosmarin (3-4 pers)
500g torskrygg
2 msk olivolja
flingsalt & nymalen svartpeppar
3 vitlöksklyftor
1 dl svarta oliver utan kärnor
3 dl rödvin
1/2 dl vatten
1 1/2 msk kycklingfond el. 1st kycklingbuljongtärning
1 kvist färsk rosmarin


Skiva torsken i centimetertjocka skivor. Lättare att göra om fisken varit fryst. Lägg i ugnsform och ringla över lite olivolja, salta och peppra. 

Koka upp rödvin, vatten, fond, grovhackade oliver och vitlök samt en färsk rosmarinkvist. Låt småkoka i ca. 10 minuter.

Häll den varma såsen över torsken och ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 10-15 minuter. Håll helst koll med termometer så att inte torsken blir torr. Den ska vara ca. 50-52 grader, absolut inte mer! Inget kul att äta torr torsk, så glöm inte fisken i ugnen. 





Serverade ugnsrostad potatis och en grönsallad till torskryggen. Lite färsk rosmarin kan också toppa den färdiga maträtten. 




God kväll!


//Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.