måndag 29 maj 2017

LÄTTBAKAT MOROTS- & ÄPPELBRÖD UTAN JÄST


Bikarbonatsbröd är ju attans så bra. Det är ingen deg som behöver jäsa, utan bara att röra samman och hysta in i ugnen. Smaken är dessutom utomordentligt god. Idag laborerade jag med lite äpple och morötter, samt tog jag yoghurt då vi inte hade filmjölk hemma. Gick ju bra det också. Brödet blev fantastiskt saftigt och gott!

Jag strödde över müsli på brödet innan gräddningen. Nästa gång ska jag testa att ta granola eller müsli i brödet också, i stället för havregryn. 

Morots- & äppelbröd utan jäst
3 1/2 dl vetemjöl
3 1/2 dl grovt rågmjöl
2 dl havregryn
1 dl hela linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 krm salt
4 1/2 dl naturell yoghurt
3/4 dl mörk sirap
2 morötter
1 äpple

ca. 1 dl Granola, müsli eller havregryn till topping

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och sirap och blanda samman. Rör ner rivna morötter och äpple och blanda till jämn smet. 

Lägg bakplåtspapper i en brödform och klicka ner smeten jämn i formen. Strö över havregryn, granola eller müsli och baka brödet i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca. 60-70 minuter. 

Smör är gott!




God kväll!

//Malin 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.