fredag 16 juni 2017

OREGANOTEMA PÅ KVÄLLENS MIDDAG





På tisdag drar vi på semester, vacay, holiday, ferie. Sol och ljumma kvällar är det jag behöver nu. Först när jag får lite värme så kommer det kännas som semester på riktigt. Nu är det lite varannandagsväder, och den här dagen skitväder. Kanske att det imorgon kan bli lite finare då. 

I och med kommande semester så blir det inga nya matinköp. Det blev till att äta rester och tömma kyl och frys. Vi kommer inte att lida med tanke på att både kyl och frys är fulla av mat. Bland annat färs av olika slag. Har man bara färs hemma så löser sig det mesta. 

Oreganobiffar
1 kg bladfärs
1 rödlök
1 ägg
1 1/2 dl grädde
1 msk kalvfond
2 msk oreganopaste
1 msk torkad oregano
3 tsk salt
svartpeppar

Finhacka löken och blanda med färs. Tillsätt resterande ingredienser och forma till biffar. 


De nya kryddpasterna från Santa Maria är riktigt riktigt bra. Färska örter på tub som är perfekta till det mesta faktiskt. Pasterna finns i smakerna Vitlök, Ingefära, Oregano, Dill och Herbs de Provence.

Även i såsen åkte det ner lite kryddpaste, den här gången både vitlök och oregano. Easy peasy att få till en god kall sås. 


Kall vitlöks- & oreganosås
3 dl créme fraiche
1 msk vitlökspaste
1/2 msk oreganopaste
flingsalt & svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser och ställ i kylen i väntan på servering. 

Oreganostekt färskpotatis
kokt färskpotatis
torkad oregano
flingsalt & svartpeppar
smör

Stek halverade kokta potatishalvor i smör och strö över oregano, salt och peppar. Stek till potatisen är härligt gyllene och krispig.




Kokta morötter vända i smör fick bli det "gröna" på tallriken. Riktigt gott och mormorsaktigt. 





//Malin







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.