tisdag 3 april 2018

ORIENTALISK KYCKLINGGRYTA MED KARDEMUMMA & KANEL


Den här maträtten hade jag nästan glömt bort. Jag lagade den för länge länge sedan och kommer inte ihåg var jag hittade receptet. Den är lätt att göra och är riktigt smakrik och god. Om man följer Viktväktarna så ger den här grytan endast 1 pp per portion, det är typ inget. Den går så klart alldeles förträffligt bra att äta även om man inte håller någon diet. Ett väldigt bra recepttips, om ni frågar mig. 

Orientalisk kycklinggryta
4 kycklingfilér
1 squash
1 röd paprika
1 rödlök
1 1/2 dl balsamvinäger
4 dl vatten
4 msk ljus soja
1 msk kycklingfond
1 msk honung
2 tsk kardemumma
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk kanel
svartpeppar 
ev. maizena för redning

Strimla kycklingfiléerna. Koka upp balsamvinäger, vatten, soja, fond och honung. Lägg i strimlad rödlök och låt koka i några minuter. Tillsätter därefter kryddorna. Lägg i kycklingen och låt småputtra på låg värme i ca. 15 minuter. Tillsätt tillsist grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Vill man reda av grytan så gör man det nu. Låt grytan stå på låg värme i ca. 10 minuter till, för att grönsakerna ska bli mjuka. 

Eftersom vi åt jasminris till kycklingen igår, blev det couscous idag. Jag blandade då ner finhackad basilika, zestad citron och saften av 1/2 citron. Passade riktigt bra till grytan, så tycker ni bör testa det.



Smaklig måltid!


//Malin






2 kommentarer:

  1. Låter supergott!

    Hoppas att din påsk varit underbar!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är gott. Många som blir skeptiska pga kryddorna, men det behöver man inte vara.

      Påsken var härlig! ;-)

      Kram

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.